Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
Aktuális lapszám
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza az aktuális lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

Aktuális lapszám Közélet

A kimustrált jármûvektõl ne várjunk komfortérzetet

A közszállítás minõségének feljavítását szorgalmazzák

A.E. A hátrahagyott adósság nagysága mellett a közszállítás árával és minõségével kapcsolatosan is kifogásokat fogalmaztak meg a tanácsosok a múlt szerdán tartott tanácsülésen Baróton. Kiderül az is, hogy a szóban forgó adósságot örökségül kapta az új igazgató, az, hogy a régi Transloc-nak nem voltak ekkora hiányai, egy régebbi, megnyert pernek köszönhetõ, az ebbõl befolyt összegbõl tudták két éven át fedezni a hatalmas veszteségeiket, eddig.

Lázár-Kiss Barna úgy látja, meg kell adni az esélyt a mostani vezetésnek is, ezért javasolta, hogy az adósságok miatt a pénzügyi hivatal által lefoglalt tömbházlakást a város vegye meg. Továbbá felvetette egy kisbusz megvásárlásának a lehetõségét is, amit az általuk felvásárolt tömbház eladásának árából fedeznének. Az elöljáró tisztában van azzal is, hogy a szolgáltatás ilyen anyagi helyzettel nem fenntartható, ezért év végén el kell dönteni, hogy mi lesz a közszállítás sorsa, emellett Benedek Csabától egy részletes jelentést kért a következõ tanácsülésre a helyi közszállítást végzõ vállalat anyagi helyzetérõl, költségvetésérõl.
Nagy István (MPP) nem értett egyet a polgármester elképzeléseivel, sem az ingatlan visszavásárlásával, sem pedig azzal, hogy ebbe a vállalatba közpénzeket öljenek. Ugyanakkor nem értette, miért kellett a buszmegállóba költöztetni a piacot, hiszen ezzel az intézkedéssel is a Transloc elõl viszik el a pénzt. Kencse Sándor (EMNP) tanácsos arra kérdezett rá, hogy a szolgáltatónak adott pénzzel mi lett . “ Egy olyan céget tartunk fenn, ami csak a pénzünket viszi el, azonban az utazási körülmények mit sem változtak. ” fogalmazott, utalva arra is, hogy ideje lenne valami profitot is termelni.
Az RMDSZ-es tanácsos, Kotecz Attila teljesen másként látja a helyzetet, mint felsõrákosi képviselõ, szeretné, hogy legalább a faluba is lemenjen a busz, ezt sokkal fontosabbnak tarja, mint a szolgáltatás minõségét. Elmondta azt is, hogy aki már vezetett céget, az tisztában van azzal, hogy egy veszteséges vállalatot nem lehet egy év alatt rendbeszedni anyagilag.
Az ülésen az is elhangzott, hogy a tanácstól kapott támogatásból semmi sem maradt, mivel az adósság fejében átutalták az államnak.
<<<Vissza az aktuális lapszámban írt cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) aktuális lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.